Όχι του Αρείου Πάγου στην παράνομη 6ήμερη εργασία

Φρένο στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας από μερίδα εργοδοτών βάζει απόφαση του Αρείου Πάγου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την 6ήμερη εργασία σε επιχείρηση που εφαρμόζει πενθήμερο επιβάλλοντας στον εργοδότη την καταβολή  αποζημίωσης στον εργαζόμενο στο ύψος της αμοιβής που θα έδινε σε κάποιον άλλον μισθωτό, εφόσον τον απασχολούσε το Σάββατο.
Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε 3 εμποροϋπαλλήλους στις Σέρρες στους οποίους ο εργοδότης τους απαιτούσε τη συνεχή απασχόλησή τους επί 6ήμερο με το πρόσχημα ότι αυτό περιλαμβάνεται στη σύμβαση εργασίας.
Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι η αναγραφή των ημερών δεν έχει την έννοια ότι συμφωνήθηκε 6ήμερη εργασία, αλλά ότι εντός 5νθημέρου θα μπορούσε να περιλαμβάνεται και η εργασία του Σαββάτου κατά την οποία λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι με κάθε μέσο και τρόπο θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και αναμένει την απόφαση του ΣτΕ επί της αιτήσεώς της για την ακύρωση των διατάξεων της εργασιοκτόνας 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του 2012

<

Αλφαβητικό Ευρετήριο Εργασιακών Σχέσεων

Επιλέξτε το αντίστοιχο γράμμα από το θέμα που σας ενδιαφέρει (π.χ. Άδεια στο γράμμα Α, Επιδόματα στο Ε κτλ.).

Κατέβασε την App Εφαρμογή μας