Συνυπολογισμός επιδοτούμενης ασθένειας για χορήγηση μειωμένης σύνταξης, εξετάζονται εκκρεμείς και απορριπτέες αιτήσεις

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους για την έκδοση νέας εγκυκλίου του ΙΚΑ που αφορά τον συνυπολογισμό του χρόνου επιδότησης ασθένειας (100 ημέρες) για την χορήγηση μειωμένης σύνταξης.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας με αρ. πρωτ. Φ80000/οικ.14465/608/25-4-2016 και την εγκύκλιο του ΙΚΑ Σ40/53/1-6-2016, ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της ειδικής προϋπόθεσης των 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος την τελευταία πενταετία πριν από το έτος υποβολής της αίτησης για συνταξιοδότηση για την χορήγηση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, θα πρέπει η επιδότηση να έχει λάβει χώρα κατά την κρίσιμη ως προς την θεμελίωση πενταετία σε περίπτωση που υπάρχει έλλειμμα της ειδικής προϋπόθεσης σε κάποιο έτος.

Αιτήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα, σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας, θα κριθούν σύμφωνα με τα προαναφερόμενα. Οι περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπιστεί διαφορετικά θα επανακριθούν και για το λόγο αυτό καλούμε τους ασφαλισμένους που τους αφορά η συγκεκριμένη διάταξη να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Δείτε όλη την εγκύκλιο

<

Αλφαβητικό Ευρετήριο Εργασιακών Σχέσεων

Επιλέξτε το αντίστοιχο γράμμα από το θέμα που σας ενδιαφέρει (π.χ. Άδεια στο γράμμα Α, Επιδόματα στο Ε κτλ.).

Κατέβασε την App Εφαρμογή μας