Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε αντίδραση του πακέτου μέτρων του νέου Μνημονίου αποφάσισε τα εξής:
1. 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2 και ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2/2012 με αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11:00 πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
2. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2/2012 και ώρα 17:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
3. Τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες μέλη στην Περιφέρεια θα διοργανώσουν ανάλογες αγωνιστικές εκδηλώσεις με κυρίαρχο τα συλλαλητήρια την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2/2012.
4. Στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας (Διοίκηση, Ε. Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα.
5. Η ΓΣΕΕ θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτό το «πλαίσιο – συμφωνίας» της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα ελάχιστα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Απαιτείται αυτή την κρίσιμη ώρα που διακυβεύονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ δικαιώματα μας η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεων της εργασίας και της κοινωνίας ώστε να αποκρουσθεί αυτή η ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ συνταγή κοινωνικής χρεοκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόϊκα και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ και θα συνεχίσουν αταλάντευτα και σταθερά τον ΑΓΩΝΑ και την ΠΑΛΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ στις Απεργίες και τα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων.

Κατέβασε την App Εφαρμογή μας