Συμμετοχή του ΚΕΠΕΑ στην ημερίδα της Δομής Ισότητας Γυναικών της ΠΟΕΕΥΤΕ

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Δομή Ισότητας Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕΥΤΕ)  την Παρασκευή 31 Μαϊου 2013 με θέμα « Οι κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις και οι εργαζόμενοι στο κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού».

Στην ημερίδα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕΥΤΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και στην ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων γύρω από τα Συνδικάτα τους.

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση για τις δράσεις και τους στόχους της Δομής Ισότητας της ΠΟΕΕΥΤΕ, ενώ  οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ παρουσίασαν σχετική μελέτη για τις εξελίξεις και τις προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Επιπλέον, η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ αναφέρθηκε στο  εργασιακό άγχος και τις τεχνικές διαχείρισής του.

Στην ημερίδα υπήρξε εισήγηση εκπροσώπου του ΚΕ.Π.Ε.Α μέσω της οποίας  παρουσιάστηκε συνοπτικά το έργο του Κέντρου στα 14 χρόνια λειτουργίας του, καθώς και το πλαίσιο συνέργειας με την Δομή Ισότητας Γυναικών της ΠΟΕΕΥΤΕ .

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κος Σάββας Ρομπόλης,  Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα στο νέο εργασιακό και ασφαλιστικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον εργαζόμενο και συνταξιούχο.

Κατέβασε την App Εφαρμογή μας