Πανευρωπαϊκή έρευνα με τίτλο “Ανεπιθύμητες συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο”

To  Ίδρυμα Friedrich Ebert (FES), σε συνεργασία με το Γραφείο του FES στην Αθήνα, τη  Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και τη Γραμματεία Ισότητας, Ατομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΓΣΕΕ, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε έως τις 30 Ιουλίου 2024 στην  πανευρωπαϊκή έρευνα με τίτλο “Ανεπιθύμητες συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο” συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο διακρατικού έργου  με τίτλο “Σεξουαλική παρενόχληση και βία στο χώρο εργασίας”, στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και λοιποί φορείς από 8 ευρωπαϊκές χώρες.
 
Φιλοδοξία της κοινής προσπάθειας είναι
  • Να συλλεγούν  πρωτογενή δεδομένα σχετικά με το ιδιαίτερα σοβαρό και  προβληματικό αυτό φαινόμενο.
  • Τα δεδομένα αυτά να συλλεγούν, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, σε μία περίοδο εντατικοποίησης της εργασίας και κατάργησης προστατευτικών κανόνων για τις/τους εργαζόμενες/ους.
  • Να αναλυθεί  η εφαρμογή (ή μη) του βασικού θεσμικού πλαισίου σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
  • Να επικαιροποιηθούν ή να διατυπωθούν νέες προτάσεις πολιτικής απέναντι στο φαινόμενο αυτό.
  • Να αναπτυχθούν στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση των θυμάτων σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στην εργασία να σπάσουν τη σιωπή και να καταγγέλουν τις πράξεις αυτές, ενδυναμώνοντας παράλληλα και τα συνδικαλιστικά σωματεία να ασκούν αποτελεσματικά τον υποστηρικτικό τους ρόλο.
  • Να ενισχυθεί η διάδοση του Οδηγού της ΓΣΕΕ για την υποστήριξη από τα συνδικάτα των θυμάτων διακρίσεων, παρενόχλησης και βίας στην εργασία.
 
Κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορείτε να επιλέξετε την ελληνική  γλώσσα επάνω δεξιά. Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι ανώνυμη, καθώς δεν είναι εφικτή η αναγνώριση της ταυτότητά σας μέσω των απαντήσεων. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να έρθετε σε περαιτέρω επικοινωνία μαζί μας, προκειμένου να συμβάλουμε στην ενημέρωσή σας.
 
Η έρευνα αυτή  θα βοηθήσει όσες και όσους αγωνίζονται να αναδείξουν την προτεραιότητα του ζητήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο της εργασίας και την ανάγκη υποστηριχθούν τα θύματα αυτών των απαράδεκτων συμπεριφορών να διεκδικήσουν χωρίς φόβο και χωρίς εμπόδια το σεβασμό στην αξιοπρέπεια τους, προσωπική και επαγγελματική!
 
Για τη συμμετοχή στην έρευνα, εφόσον συναινείτε:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Κατέβασε την App Εφαρμογή μας